I Ching, näin kysyt neuvoa I Chingiltä

Iliaden af Homer | Sang 1

Kuinka kysyä
Kuuntelen neuvoja

I Ching koostuu 64 heksagrammista, jotka on kuvattu Transformaatioiden kirjassa. I Chingin mukaan ihmiset voivat oppia toimimaan oikein elämäntilanteissa yksilöllisen heksagrammin intuitiivisen tulkinnan kautta.

Sen, joka kysyy neuvoa I Chingiltä, ​​täytyy heksagrammin tulkinnan avulla muodostaa oma mielipiteensä siitä, mitä I Ching vastaa kysymykseen.

Homeroksen Illiadissa kerrotaan kauniista Helenistä, joka on koko Troijan sodan lähtökohta. Mutta missään Homer ei kirjoita mitään Helenen pituudesta, hiusten väristä, silmien väristä tai Helenan ominaisuuksista yleensä – Homer tyytyy yksinkertaisesti kirjoittamaan, että hän on kaunein kaunein.

Jätä siis lukijan tehtäväksi muodostaa oma mielipiteensä siitä, miltä hänen mielestään kaunein näyttää. Samalla tavalla I Ching toimii. Vastaukset ovat salaperäisiä ja täynnä assosiaatioita ja metaforia, jotta I Ching-konsultti voi löytää omat yksilölliset vastauksensa.

Homeroksen Ilias | Laulu 3

I Ching on peräisin Kiinasta, ja täällä metaforien käyttö kielessä on hyvin yleistä. Kiinalaiset pitävät erittäin tärkeänä sitä, etteivät he menetä kasvojaan tai saa muut tuntemaan tekevänsä näin. Siksi metaforia käytetään usein siinä, mitä sanotaan ja kirjoitetaan. Antamalla vastaanottajalle mahdollisuuden tulkita viestiä itse, on mahdollista päästä pois lähes mistä tahansa tilanteesta kunniallisesti.

Sana metafora tulee kreikasta ja tarkoittaa siirtämistä – siirrät jotain alueelta toiselle (kreikan sanasta metaphora ‘siirto’, metaforasta ‘kuljeta, siirrä’). Periaatteessa metaforat ovat kaikki kielellisiä ilmaisuja, jotka eivät välitä aiottua merkitystä, ellei niitä ymmärretä eri merkityksessä kuin niiden kirjaimellinen merkitys.

“Kun ambulanssi tulee ja katkaisee kesän kovalla, valkoisella äänellään ja punaisilla ovenkahvoillaan, Lulú on lakannut hengittämästä kokonaan” (Ib Michaelin “Vanillepigenistä”).

Homeroksen Ilias | Laulu 4

Carl Gustav Jung uskoi, että saat parhaan hyödyn I Chingistä, kun “tunnet itsesi”. Tai ainakin tietoisia siitä, että me ihmiset näemme maailman jokaisen silmälasiemme läpi.

Psykologiassa puhutaan subjektiivisuuden periaatteesta: ihminen toimii oman tilanteensa ymmärryksensä perusteella. Mikä on helppo unohtaa arjessa, jossa meillä on harvoin aikaa analysoida, miksi ajattelemme niin kuin ajattelemme. Emme ajattele, miksi mielestämme toinen on kaunis ja toinen sotkuinen, miksi pidämme toisesta ja emme toisesta.

Meidän on yksinkertaisesti yleistettävä ja leimattava tunnisteita ihmisille ja kokemuksille, joita kohtaamme jokapäiväisessä elämässämme, koska muuten olisimme täysin hämmentyneitä emmekä pääse pois paikaltaan.

On kuitenkin tärkeää olla tietoinen siitä, kuinka muodostamme mielipiteemme ja päätöksemme, jos pyydämme neuvoa I Chingiltä. Heksagrammin intuitiivisen tulkinnan avulla meidän on muodostettava oma mielipiteemme siitä, mitä I Ching vastaa kysymykseen.

Jos päätät käyttää I Chingiä eksistentiaaliseen eskapismiin ja itsepetokselle, saat juuri tämän.

netspirit

I Ching | Heksagrammi 11. Ch’ien
Mainos

Ymmärrät kuinka heksagrammi tulkitaan, jos seuraat katsausta siitä, miten ensimmäinen heksagrammi voidaan tulkita.

Ensimmäinen heksagrammi koostuu kuudesta katkeamattomasta yang-viivasta, jotka symboloivat miespuolista, positiivista ja aktiivista voimaa. Ei siis ole yllättävää, että heksagrammia pidetään vahvana, ilman heikkoutta, sen ydin on energia, voima.

Koska kaikki rivit ovat tällä hetkellä yang-muotoja, ne ovat muuttamassa vastakohtaansa, eli heksagrammia K’un, vastaanottavaksi, joka koostuu kuudesta yin-viivasta. Tässä kohtaamisessa puhtaasti miehen, yangin, luovan, lähtevän – vastakkaisen, puhtaasti naisen, yinin, vastaanottavan – välillä luovan voima yhdistyy lempeään ja vastaanottavaiseen.

Katsotaanpa, mikä on tuomio heksagrammille Ch’ien, jonka tulkintaa yritämme selvittää.

Homeroksen Ilias | Laulu 6

TUOMIO
Mainos saavuttaa ylivoimaisen menestyksen,
Edistyminen jatkuvan oikeellisuuden kautta

The creative works sublime success,
Furthering through perseverance.

Kungfutse selitti heksagrammin seuraavasti: “Suuruus, jatkuva oikeellisuus, on todellakin se syöpä, energia, voima, joka katsoo luovuuden perustaa; kaikki asiat ovat syntyneet luovuudesta”.

Aikakausi huomauttaa, että heksagrammi ilmaisee suuren viisaan polun menestykseen. Koska hän näkee erittäin selkeästi ja pystyy erottamaan syyn seurauksesta, hän kiipeää kuusi askelmaa oikeaan aikaan ja kiipeää tasaisesti kohti taivasta. Jokainen vaihe on välttämätön valmistautuminen seuraavaan vaiheeseen.

Homeroksen Ilias | Laulu 5

KUVA
Taivaan liike on voimakas. Siksi sen pitäisi
ylivoimainen viisas mies tekee itsestään vahvan ja haavoittumattoman

Taivaan liike on täynnä voimaa. Täten
ylivoimainen ihminen tekee itsestään vahvan ja väsymättömän.

Koska on vain yksi taivas, kahden taivaan merkitys, kaksi versiota trigrammista Ch’ien, taivas on liikettä.

Taivaan täydellinen kehitys muodostaa päivän, ja taivaan toistaminen kahdesti on kuva jokaisesta päivästä, jota seuraa uusi päivä. Tämä luo kuvan ajoissa. Koska se on sama taivas, kehitys, joka ei koskaan pysähdy tai muutu, saamme myös jatkuvuuden, kuvan ihmisessä olevasta luovasta voimasta.

Viisaiden tulee oppia kehittymään samalla lujuudella ja voimalla. Hänen täytyy tehdä suuria ponnisteluja hylätäkseen jatkuvasti sen, mikä on tarpeetonta ja tarpeetonta suhteessa siihen, mitä hän on valinnut omaksi oikeaksi polukseen.

Homeroksen Ilias | Laulu 10

RIVOT

Katsotaanpa tarkemmin, mitä opimme heksagrammista Ch’ien / Luova, luova. Kaiken kaikkiaan saamme koko pienen elämäntarinan. Aloitamme alimmasta rivistä testaamattomasta, ei vielä kypsästä miehestä (tai naisesta) ja seuraamme heksagrammin kautta tätä kehitystä kohti suureksi mieheksi tulemista.

Aloitamme alimmalta riviltä ja siirrymme ylöspäin kohti taivasta (Tao). Sanotaan, että luova energia, kun se on alemmalla rivillä, on piilotettu, eli sisäinen, mutta kun lähestyt taivasta, eli nouset heksagrammin läpi, kohtaat valon, joka saa itävät siemenet kasvamaan.

Matkan varrella piilee erilaisia ​​vaaroja. Hän (tai hän) voi esimerkiksi joutua harhaan, kun massat alkavat huomata kykyjä ja siten lähteä hakemaan ulkopuolista – rikkautta, mainetta jne. – tai päättää jatkaa opintojaan yksinäisenä professorina omassa laboratoriossa.

On tärkeää olla tietoinen siitä, että heksagrammi ei osoita kaikkia polkuja ainoiksi oikeiksi. Voisit heti kuvitella, että siinä oli jotain oikeata kääntää energiasi sisäänpäin ja keskittyä viisaaksi tulemiseen. Mutta tämän heksagrammi sanoo tai kieltää hyvin selvästi käyttämällä toistuvasti ilmausta “Mene ilman häpeää”. Joten kun olet tehnyt päätöksen, se on sinulle oikein, eikä sinulla ole mitään hävettävää.

Kun tarinan henkilö on noussut korkeampiin riveihin ja saavuttanut suuren aseman, voiman, vaikutusvallan ja vastaavan, heksagrammi varoittaa lentämään korkeammalle kuin siivet kantavat. Voit sanoa, että tällä tavalla se päättyy siihen, mistä se alkoi, nimittäin kehotuksella, että sinun täytyy olla varovainen, ettet heittäydy johonkin, jota et voi hallita.

Homeroksen Ilias | Laulu 14

Hexagram YangAlarivi
Tämä ei ole toiminnan aika.
Odota oikeaa hetkeä.
Tai anna ympäristön toimia puolestasi,
kun hallitset prosessia salassa.
Piilotettu lohikäärme. Älä toimi.

Lohikäärme symboloi suurta sähköisesti varattua dynaamista energiaa, joka joskus luo ukkonen ja ukkospilviä. Talvella tämä energia vetäytyy maahan, kun taas alkukeväällä se herää henkiin ja näkyy taivaalla salamana ja ukkosena. Tämän seurauksena luovat voimat alkavat jälleen liikkua maan päällä.

Tässä alimmassa rivissä luova voima on edelleen piilossa maassa, eikä sillä ole vaikutusta. Käännettäessä tämä ihmisten asioihin, ymmärretään, että tämä on symboli suuresta miehestä, jota ei ole vielä löydetty, ei vielä syntynyt.

Jotta hänestä tulisi se suuri mies, joka hänen on määrä olla, hänen on oltava uskollinen itselleen, eikä muiden menestyminen tai epäonnistuminen saa vaikuttaa häneen, vaan luottaa omiin voimiinsa ja odottaa aikaa.

Tämän heksagrammin piirtäjää rohkaistaan ​​siksi ennen kaikkea katsomaan aikaa, antamaan ajan työskennellä puolestasi. Viesti on, että olet määrätty johonkin suureen, olet oikealla tiellä, mutta älä kiirehdi aikaa, älä kiirehdi siihen ennen kuin olet kypsä, valmis siihen.

Homeroksen Ilias | Laulu 20

Hexagram YangRivi 2
Ihminen voi hyödyttää sinua.
Ole johdonmukainen hänen kanssaan.

Lohikäärme ilmestyy pellolle.
Se edistää suuren miehen näkemistä.

Täällä valoa antavien voimien vaikutukset alkavat näkyä. Tämä tarkoittaa, että suuri mies näyttää itsensä kentällä, jonka hän on päättänyt hallita. Tällä hetkellä hänellä ei ole ratkaisevaa valtaa tai asemaa. Kuitenkin se, mikä erottaa hänet kaikista muista, on vakavuus ja innokkuus, jolla hän uppoutuu tehtäviinsä.

Hän erottuu joukosta miehenä, johon voit välittömästi luottaa, ja hänen vaikutuksensa ympärillä oleviin on paljon suurempi kuin hän itse tietää. Sellainen mies on ennalta määrätty saavuttamaan suurta vaikutusvaltaa ja valtaa, minkä vuoksi on suotuisaa etsiä häntä.

Homeroksen Ilias | Laulu 15

Hexagram YangRivi 3
Varo muiden halua käyttää hyväkseen omaa
luova voima ei haihduta energiaasi.
Pysy tiukasti visiossasi ja rehellisyydessäsi.
All day long the superior man is creatively active.

At nightfall his mind is still beset with cares. Danger. No blame.

Suurelle miehelle avautuu mahdollisuus vaikuttaa. Hänen maineensa alkaa levitä. Joukot alkavat ryntää hänen ympärilleen. Hänen sisäinen voimansa voi saada kiinni lisääntyvän ulkoisen toiminnan. On monia asioita, jotka pitää selvittää ja kun muut nukkuvat illalla, häntä vaivaa stressi, ajatukset ja suunnittelu.

Vaara piilee täällä pimeyden ja valon välisellä rajalla. Monet suuret miehet ovat antautuneet hänen luokseen parveileville massoille ja huijaaneet hänet peliinsä. Kunnianhimo on tuhonnut hänen koskemattomuutensa. Mutta todellista suuruutta eivät tuhoa kiusaukset matkan varrella. Se, joka pysyy uskollisena itselleen ja kohtalolleen, välttää sudenkuopat.

Homeroksen Ilias | Laulu 18

Hexagram YangRivi 4
Sinun on päätettävä itse, haluatko käyttää
luova voimasi ekstrovertti tai introvertti.
Haljuva lento syvyyksien yli. Ei syytä.

Muutoksen paikka, päätös on tehty. Isolle miehelle esitetään kaksi vaihtoehtoa. Joko hän voi pyrkiä korkeuksiin ja tulla olemaan tärkeässä roolissa maailmassa, tai hän voi vetäytyä rauhaan ja kehittää itseään.

Hän voi valita pyhän miehen (introvertin) polun tai sankarin (ekstrovertin) tien. Ei ole olemassa yleistä lakia siitä, mitä hänen pitäisi tehdä näistä valinnoista. Jos henkilö on rehellinen itselleen, hän löytää itselleen oikean tien. Tämä tie on oikea hänelle, ja hänen tulee valita se ilman syyllisyyttä tai katumusta.

Homeroksen Ilias | Laulu 22

Hexagram YangRivi 5
Sinulla on suuri vaikutus ulkomaailmaan.
Ja ulkomaailma odottaa sinulta inspiraatiota.
Flying dragon in the heavens.
It furthers one to see the great man.

Tässä viisas mies on ymmärtänyt korkeammat henkiset kontekstit. Hänen vaikutuksensa leviää ja tulee näkyväksi kaikkialla maailmassa. Jokaisen, joka näkee hänet, täytyy pitää itseään onnekkaana, siunattuina.

Konfutse sanoo tästä linjasta: “Yhteen kuuluvat asiat värähtelevät yhdessä. Se, joka muodostaa sisäisen luontomme, etsii tasa-arvoaan. Vesi virtaa kohti märkää. Tuli vetää puoleensa kuivaa. Pilvet (taivaan henkäys) seuraavat perässä. lohikäärme. Tuuli (maan henkäys) seuraa Tiikeriä. Se mikä on alun perin syntynyt taivaasta, tuntee olevansa kiinnittyneenä kaikkeen, mikä on yläpuolellamme. Se, mikä on syntynyt maasta, seuraa kaiken alapuolellamme olevan vetoa. yksi seuraa omaansa.

Homeroksen Ilias | Laulu 23

Hexagram YangYlärivi

Tavoitteesi ovat liian laajat
suhteessa luovaan voimaasi.
Olet vaarassa jäädä jälkeen
korkealentoinen ja epärealistinen.
Siinä tapauksessa tulet katumaan tekojasi.
Arrogant dragon will have cause to repent.

Kun mies kiipeää niin korkealle, että hän menettää yhteyden muihin ihmisiin, hän eristyy, mikä välttämättä johtaa epäonnistumiseen. Tämä rivi varoittaa liian epärealistisista ja korkealentoisista suunnitelmista, jotka ylittävät kyvyt. Tällainen tavoittelu päättyy jättimäiseen syksyyn.

Homeroksen Ilias | Laulu 8

Joka joutuu tulkitsemaan I Chingiä, saa monenlaista tietoa käsitelläkseen. Yksittäisen heksagrammin kuvaus, yksittäiset viivat, heksagrammin varjopuoli, kaksi trigrammia, jotka heksagrammi koostuu Konfutsen muistiinpanoista jne. I Chingin mukaan ihmiset voivat oppia yksilöllisen heksagrammin intuitiivisen tulkinnan avulla toimia oikein elämäntilanteissa.

netspiritKysyä noin
Rakkaus
netspiritKysyä noin
Liiketoimintaa
navigationRakkaus
Heksagrammimiin
navigationBusiness
Heksagrammimiin